Direktlänk till inlägg 22 juni 2007
Ho ho! Idag är det midsommarafton och grillning hos svärföräldrarna väntar. Jag har lagt grillgrejorna (zuccini, svamp, paprika och halloumiost) i en marinad som smakade...åh, så gott. Dessa får marinera flera timmar innan grillningen. Marängbotten till midsommartårtan står i ugnen och nu ska sallad, potatissallad och såserna göras. Glad midsommar!
Magdas grillmarinad
1, 5 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven ingefära
1 msk flytande honung
1 msk soya
1,5 msk provenc. örtkryddor
1/2-1 pressad citron
1/2 dl vatten
chilipeppar, salt och peppar
Jag lägger i grönsakerna, svampen och osten i plastpåsar som jag häller marinaden i. Detta får ligga över dagen och så går jag dit ibland och grumsar runt bland grejorna så att allt blandas och så att marinaden kommer åt överallt.
Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till. Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...
jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...
...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|