Direktlänk till inlägg 22 juni 2007

Magdas grillmarinad

Av Magda - 22 juni 2007 13:40

Ho ho! Idag är det midsommarafton och grillning hos svärföräldrarna väntar. Jag har lagt grillgrejorna (zuccini, svamp, paprika och halloumiost) i en marinad som smakade...åh, så gott. Dessa får marinera flera timmar innan grillningen. Marängbotten till midsommartårtan står i ugnen och nu ska sallad, potatissallad och såserna göras. Glad midsommar!



Magdas grillmarinad


1, 5 dl rapsolja

2 vitlöksklyftor, pressade

1 msk riven ingefära

1 msk flytande honung

1 msk soya

1,5 msk provenc. örtkryddor

1/2-1 pressad citron

1/2 dl vatten

chilipeppar, salt och peppar


Jag lägger i grönsakerna, svampen och osten i plastpåsar som jag häller marinaden i. Detta får ligga över dagen och så går jag dit ibland och grumsar runt bland grejorna så att allt blandas och så att marinaden kommer åt överallt.


Mat
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Magda - 29 januari 2012 12:40

Detta är en rätt som är helt okej och som man väl kan göra en gång per år eller så för variationens skull. Jag åt en bönsallad till.   Pastagratäng m blomkål och broccoli pasta i någon form blomkålsbuketter broccolibucetter riven ost ...

Av Magda - 15 maj 2011 11:29

  ...är jag sent ute, tycker ni? I blame it on the rain. Eller på det faktum att jag inte haft sladd till kameran. Påsken har varit för i år, men det kommer ju fler och då blir det cupcakes igen och igen och igen. Så...glad påsk i efterskott....

Av Magda - 22 mars 2011 16:59


                              Ja, jag gjorde som de rekommenderar på paketet. Serverade till Ratatouille. Tyckte korven var riktigt bra. Helt godkänt från mig.     Ratatouille   2 stora lökar 2 paprikor 1 zuccini 1 aubergine ...

Av Magda - 15 mars 2011 13:11

jag ska komma med ett nytt recept. Men jag ska göra det väldigt enkelt och bara kopiera receptet. För min kamera har jag tappat i golvet och den tar man inga bilder med längre, varken fula eller fina. Receptet fann jag på en känd pysselamerikanskas s...

Av Magda - 13 januari 2011 21:13

         ...och om det inte var för att jag har en väldigt mastig tryffelkaka i kylen, samt muffins och kakor som vill bli uppätna en av varje för varje dag, så skulle jag ha slagit till och bakat semmelbullar. Men det går inte, någon måtta m...

Ovido - Quiz & Flashcards